Jest jednym z podstawowych ziół w chińskim ziołolecznictwie.
Gdy posiejemy miętę koreańską do gruntu, będzie zwabiać pszczoły dzięki pięknym fioletowym kwiatom.
Jej anyżowy zapach sprawił, że w Polsce częściej mówimy o kłosowcu anyżowym niż o mięcie koreańskiej.
Gdzie można ją wysiać?
- na rabatach
- w donicach - na balkon i na taras
Nasiona, które mamy w naszym sklepie zamknięto hermetycznie w specjalnych opakowaniach, po to, by ich siła kiełkowania wynosiła zawsze 90%, a świeżość utrzymywała się przez trzy lata (w zamkniętej paczuszce)
Są to nasiona certyfikowane, wyhodowane w Niemczech przez firmę o stuletniej historii, krzyżowane w taki sposób, aby uzyskać silne i zdrowe okazy warzyw i ziół.
Zasady wysiewu i uprawy mięty koreańskiej:
- Wysiewamy ją od marca do czerwca.
- Temperatura wzrostu to: 16-20°C.
- Wysiewamy w odstępach 30-centymetrowych.
- Wymaga przerywania, najczęściej w maju.
- Mięta koreańska lubi ziemię bardzo żyzną.
- Zimą wymaga osłony
Zielone Pogotowie z reguły wysiewa zioła na grządce podwyższonej. Ziół nie trzymamy w domu, gdyż szybko tracą swoją świeżość.
Ilość w opakowaniu
W opakowaniu znajduje się nasion na 100 roślinek.
Zachęcamy do tworzenia domowych ogródków ziołowych. Jest to łatwy sposób dbania o zdrowie.
Te nasiona są droższe od powszechnie dostępnych w marketach. Wyróżnia je jakość i siła kiełkowania, ale również pochodzenie. Każde nasionko pochodzi z uprawy certyfikowanej. Warzywa i zioła są dzięki temu zdrowsze, odporniejsze i mają lepszy smak.
Na opakowaniach nie ma podanej gramatury. Są za to informacje o tym:
- ile w środku jest nasionek,
- albo ile roślin powstanie z jednego opakowania,
- albo ile metrów bieżących wysiejesz.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.