Narzędzia do cięcia drzew i krzewów
Wiesz już, że trzeba ciąć i jest to najskuteczniejszy sposób, by mieć zdrowe krzewy i drzewa. Teraz czas dowiedzieć się, czym ciąć.
Poradniki "Hortensje" oraz "Różaneczniki i azalie" 50% taniej przy zakupach za 150 zł
Coś pięknego, coś smacznego.
Nazywana jagodą czy rodzynką peruwiańską, miechunka jest owocem o charakterystycznym smaku: jest słodka, ale też lekko kwaśno-gorzka. Odmiana peruwiańska (choć pochodzi z Wenezueli) jest bardzo smaczna, mimo że ma mniejsze owoce niż inne odmiany.
W marcu lub na początku kwietnia trzeba ją wysiać na rozsadę, a w maju przesadzić do gruntu w miejsce stałe.
W sierpniu i we wrześniu można się cieszyć smacznym i zdrowym owocem.
Miechunkę bardzo często można spotkać w restauracjach, jako ozdobę talerzy, a przecież nic nie stoi na przeszkodzie, aby na tych talerzach odgrywała rolę główną.
Zawartość opakowania wystarczy na wysianie ok. 30 roślin.
Głębokość siewu: 0,5-1 cm
Kiełkowanie: 5-10 dni w temp. 10-25
Uprawa: sadzić od połowy maja
Odstęp między roślinami: 100 cm
Odstęp między rzędami: 150 cm
Zbiory: VIII-IX
Miechunka potrzebuje stanowiska słonecznego i wilgotnego. Ziemię lubi żyzną, więc warto nawozić jej podłoże. Trzeba jej dać trochę miejsca, gdyż miechunki rozrastają się mocno i szybko - można je rozmnażać przez podział kłączy.
Dzięki miechunce będziesz mieć smaczne i bardzo zdrowe (zawierają pektyny i minerały) owoce aż do późnej jesieni.
Te nasiona są droższe od powszechnie dostępnych w marketach. Wyróżnia je jakość i siła kiełkowania, ale również pochodzenie. Każde nasionko pochodzi z uprawy certyfikowanej - nie jest zaprawiane i jest wolne od GMO.
Na opakowaniach nie ma podanej gramatury. Są za to informacje o tym:
Wszystkie nasiona są zamykane próżniowo i pozostając w zamkniętym opakowaniu ich siła kiełkowania (90%) nie maleje przez trzy lata od daty produkcji.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.