Poradniki "Hortensje" oraz "Różaneczniki i azalie" 50% taniej przy zakupach za 150 zł



Szanowni Klienci

Informujemy, że w dniach 17.12.2024 – 19.12.2024 w naszym magazynie odbywać się będzie inwentaryzacja.
Wszystkie zamówienia złożone w tym terminie zostaną zrealizowane po 19.12.2024. Przepraszamy za utrudnienia i życzymy udanych zakupów.


A+ Wysoki kontrast
0

Cykoria sałatowa "Indigo"

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,99 zł 24.99
ilość szt.

Opis

Ciemnoczerwone główki z zielonymi liśćmi okalającymi owoce.

Odmiana ta nie wybija w pędy kwiatostanowe.

Zbiory od wczesnego lata do jesieni.

Cykorię można jeść na surowo w towarzystwie dipów, sosów i innych warzyw, można ją faszerować. Nadaje przyjemny goryczkowy posmak. 

 

Zawartość: wystarczy na ok. 40 roślin

Wysiew: przygotowanie  rozsady od marca do połowy maja, uprawa gruntowa możliwa jest w czerwcu

Głębokość siewu: 1-2 cm

Kiełkowanie: 5-10 dni w temp. 18-22°C

Uprawa: przerywać lub pikować po wzejściu

Odstęp między roślinami: 35 cm

Zbiory: VI-X

 

Uprawa cykorii

W Polsce mamy dobre warunki klimatyczne do uprawy cykorii. Gatunek ten toleruje bowiem spadki temperatury. Preferuje podłoża próchnicze, średnio zwięzłe, o odczynie obojętnym.

Gleby ciężkie, gliniaste, podmokłe się nie sprawdzą.

Najlepiej uprawiać cykorię w redlinach, gdyż w ten sposób można uzyskać korzenie bez rozwidleń.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Z naszego bloga
zielonepogotowie.blog
Ściółkowanie zimą - ochrona przed przemarzaniem korzeni
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium