Szczypiorek jest łagodny i nadaje potrawom bardzo ciekawy smak. Jest doskonałym dodatkiem do sosów, mięs i potraw ze strączkami, ale można go również położyć na kanapce z masłem.
Wzmaga apetyt, jest pełen witamin i minerałów. Działa antyseptycznie i antyzapalnie.
- Szczypiorek wysiewamy od kwietnia do sierpnia.
- Temperatura przy wzroście wynosi 15-20°C
- Wysiewamy go w odstępach 25 cm w gruncie.
- Można również siać szczypiorek w donicach.
- Czosnek lubi glebę próchniczną, bogatą w składniki odżywcze. Stanowisko słoneczne lub w półcieniu.
Najlepiej wysiać go w gruncie, szczypiorek czosnkowy nie wymaga osłony na zimę.
My nasze zioła uprawiamy na grządkach podwyższonych. Można też w donicach, które dołuje się w ziemi.
Zioła w domu nie zachowają swojej świeżości zbyt długo.
Ilość nasion w opakowaniu
Z nasion w opakowaniu powstanie 100 roślinek.
Te nasiona są droższe od powszechnie dostępnych w marketach. Wyróżnia je jakość i siła kiełkowania, ale również pochodzenie. Każde nasionko pochodzi z uprawy certyfikowanej. Warzywa i zioła są dzięki temu zdrowsze, odporniejsze i mają lepszy smak.
Na opakowaniach nie ma podanej gramatury. Są za to informacje o tym:
- ile w środku jest nasionek,
- albo ile roślin powstanie z jednego opakowania,
- albo ile metrów bieżących wysiejesz.
Nasiona szczypiorku znajdują się w opakowaniach zamykanych hermetycznie, dlatego ich siła kiełkowania wynosi 90 procent.
Jest to trzy razy więcej niż w przypadku zwykłych nasion.
Własne zioła są jak domowa apteczka, półka z przyprawami i zielony ogród w jednym. Żadne kupne sadzonki nie wytrzymają tyle, co wysiane samodzielnie zioła.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.