Sposoby na mrówki
Mrówki nie są szkodnikami, ale mimo to czasami warto się ich pozbyć. Szczególnie z domu, z tarasu i miejsc, gdzie trzymamy jedzenie. Przeczytaj więcej o naszych sposobach.
Tej pani raczej nie trzeba przedstawiać. W kuchni polskiej jest niezastąpiona. Bogactwo żelaza i smaku.
Charakteryzuje się bardzo dobrym wzrostem, ma ciemnozielone liście o mocnych, krótkich łodygach.
Wystarczy jej kawałek ziemi w słońcu lub w półcieniu. Lubi gleby żyzne, więc warto stosować przy niej biohumus, kompost lub inne nawozy organiczne.
Powinna rosnąć na zewnątrz.
W skrócie
Zawartość: wystarczy na ok. 350 roślin
Wysiew: Uprawa gruntowa od marca do sierpnia
Głębokość siewu: 0,5-1 cm
Kiełkowanie: 15-25 dni w temp. 12-20°C
Uprawa: Przerwać, gdy wzejdzie zbyt gęsto
Odstęp między roślinami: 3 cm
Zbiory: VI-XI
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.