Bielimy drzewka owocowe
Bielenie drzewek zimą jest konieczne, aby drzewko zbytnio się nie nagrzewało. Biały odbija promienie słoneczne. Dzięki temu drzewko nie rozpocznie wegetacji zbyt szybko.
Zastosowanie
Sposób użycia
Posypowo, ręcznie lub przy pomocy siewnika. Po zastosowaniu nawóz wymieszaj z wierzchnią warstwą gleby tak, aby nie uszkodzić korzeni i obficie podlać.
Dawkowanie
Rośliny SADOWNICZE:
Przed założeniem sadu/plantacji: Nawóz rozsiać równomiernie na powierzchnię gleby w dawce 300kg na ha (30g/m2). Wymieszać nawóz z glebą do głębokości 15-20 cm.
W sadzie/plantacji: Wczesną wiosną oraz bezpośrednio po kwitnieniu roślin rozsiać nawóz na powierzchnię gleby wzdłuż rzędów roślin w dawce 20 g na 1m2 (dla każdego terminu aplikacji).
Rośliny WARZYWNE:
W gruncie: przed wysiewem nasion i sadzeniem rozsady nawóz rozsiać równomiernie na powierzchnię gleby w dawce 250-300 kg na ha (25-30g/m2). Wymieszać nawóz z glebą do głębokości 15-20 cm.
Pod osłonami: Przed sadzeniem roślin rozsiać nawóz wzdłuż rzędów, w miejsce planowanego sadzenia rozsady, na powierzchni gleby w tunelu/szklarni w dawce ok. 20-30 g na 1m2. Wymieszać z glebą/podłożem na głębokość co najmniej 20 cm.
BUKSZPAN:
Przed sadzeniem: 15-20g/m2 lub 10-15g/roślinę w czasie przygotowywania gleby.
Rośliny już rosnące: 20-25g/m2 lub 15-20g/roślinę w czasie wegetacji, nie częściej niż 3-4 razy w sezonie.
Dawki nawozu dostosować do gatunku i wielkości rośliny oraz zasobności podłoża w składniki pokarmowe. Nie przekraczać zalecanych dawek.
TRAWNIK z mchem:
25-30g/m2. W odstępach nie mniej niż 4 tygodnie, do 6 razy w sezonie wegetacyjnym. Zalecane pierwsze stosowanie wczesnowiosenne po wertykulacji i aeracji. Kolejne zastosowania po koszeniu.
Skład:
azot całkowity (N) – min. 3,2%
azot amonowy (N) – min. 3,2%
P2O5 rozpuszczalny w kwasach mineralnych – min 3,1%
P2O5 rozpuszczalny w obojętnym cytrynianie amonu i w wodzie – min 2,5%
K2O– min. 2,8%
Żelazo całkowite (Fe) – min. 4,8%
Opakowanie: 1 kg
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.