

Dalia "Vassio Meggos" - 1 szt.
7,04 zł

Zapisz się do naszego Newslettera a poinformujemy Cię o nowych filmach, artykułach i promocjach. Udostępniając nam swój e-mail zgadzasz się na otrzymywanie porad ogrodniczych i ofert handlowych ze sklepu ZielonePogotowie.pl
Zaprawa do nasion i rozsad Sadzvit-Eko 500ml
Dostępność:
duża ilość
Wysyłka w:
48 godzin
Cena:
21,99 zł
21.99

Opis
Czy warto zaprawiać nasiona?
Powiemy więcej - nawet trzeba.
Jak działa zaprawa nasienna?
- przyśpiesza kiełkowanie,
- wzmacnia i przyspiesza rozwój systemu korzeniowego,
- uodparnia siewki na suszę i choroby np zgorzel siewek,
- zawiera mikroorganizmy mikorytyczne. Czytaj więcej na naszym blogu: Czym jest mikoryza?
SADZVIT-EKO
- to produkt naturalny i organiczny, gdyż powstał na bazie biohumusu,
- zasila rośliny i wzbogaca podłoże w pożyteczne mikroorganizmy,
- przyspiesza i poprawia ilość i jakość kiełkujących nasion,
- poprawia rozwój systemu korzeniowego rozsady.
Sposób użycia
- wysiew nasion - nasiona należy wymieszać z sypką zaprawą albo wcześniej rozpuścić produkt w dowolnej ilości wody i wylać do dołków lub redlin.
- sadzenie sadzonek - korzenie sadzonek należy moczyć w przygotowanej wcześniej "papce", zrobionej z dwóch części zaprawy i wody.
Zaprawy nie wolno stosować na:
- glebach zalanych wodą,
- przykrytych śniegiem,
- zamarzniętych do głębokości 30 cm
- oraz podczas opadów deszczu,
- łącznie ze środkami ochrony roślin.
Zwierzęta gospodarskie nie mogą mieć dostępu przez co najmniej 21 dni do gruntów, na których zastosowano SADZVIT-EKO, jak również być żywione roślinami pozyskiwanymi z takiego gruntu, zebranymi w ciągu 21 dni od zastosowania środka.
Zaprawa do nasion i rozsad SADZVIT-EKO to produkt w pełni naturalny, pozbawiony korekty chemicznej. W zależności od warunków jego przechowywania, natężenia światła i temperatury mogą wystąpić na jego powierzchni wykwity oraz efekt zbrylania. Zachodzące procesy biologiczne w surowcu są naturalne, nie mają wpływu na walory użytkowe i poświadczają wysoką jakość deklarowaną przez producenta.