Zielony barwnik w sałacie jest odpowiedzialny za Twoje zdrowie, a dokładniej chroni Cię przed infekcjami i wysokim ciśnieniem.
A ta sałata zawiera również inne barwniki, każdy z nich wpływa korzystnie na Twoje zdrowie, ale również na smak potraw, w których sałata się znajdzie.
Aby podkręcić smak sałaty dębolistnej, dobrze dodać do niej czosnek.
Wybór sałat jest tak duży, a ich smak tak różny, że nie trzeba się martwić monotonią. Wystarczy na swojej grządce posiać różne odmiany i cieszyć się zdrowym i smacznym dodatkiem.
Czym wyróżnia się sałata dębolistna?
- Kolorem - jest to sałata wielobarwna
- Smakiem - lekko orzechowym i delikatnie ostrym
- Kształtem - przypomina liście nomen omen dębu
Zawartość opakowania wystarczy do obsiania 4 rządków o długości 2,5 m.
Kiedy siać sałatę dębolistną?
Do gruntu siejemy ją od maja do sierpnia
Głębokość: 0,5- 1 cm
Kiełkowanie: 8-14 dni w temp. 12-18 oC
Uprawa: Przerywanie nie jest konieczne
Odstępy między rzędami: 20-30 cm
Zbiory: od czerwca do października
Chcesz stworzyć mieszankę sałat? Sprawdź nasze inne nasiona sałat, a już nie będziesz płacić 5 złotych za malutką paczuszkę sałat w markecie.
Te nasiona są droższe od powszechnie dostępnych w marketach. Wyróżnia je jakość i siła kiełkowania, ale również pochodzenie. Każde nasionko pochodzi z uprawy certyfikowanej - nie jest zaprawiane i jest wolne od GMO.
Na opakowaniach nie ma podanej gramatury. Są za to informacje o tym:
- ile w środku jest nasionek,
- albo ile roślin powstanie z jednego opakowania,
- albo ile metrów bieżących wysiejesz.
Wszystkie nasiona są zamykane próżniowo i pozostając w zamkniętym opakowaniu ich siła kiełkowania (90%) nie maleje przez trzy lata od daty produkcji.

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.