Co na ślimaki?
Ślimaki nagie to od kilku lat poważny szkodnik w ogrodzie. Jest ich coraz więcej, ale są na nie sposoby. Więcej na naszym blogu
Akurat tego zioła nie może u Ciebie zabraknąć. Majeranek to podstawa naszej polskiej kuchni.
Dodawaj go do potraw pod koniec gotowania, gdy już wyłączasz kuchenkę, inaczej nada potrawom gorzki posmak. Majeranek sprawdzi się najbardziej w zupach i przy ciężkich daniach, które niełatwo strawić. Fasola i groch bardzo się z majerankiem lubią.
Zawartość: wystarczy na ok. 150 roślin
Stanowisko: słoneczne
Wysiew: Uprawa gruntowa od kwietnia do czerwca
Czas kiełkowania: 10-14 dni w temp. 16-22°C
Odległość między roślinami: 20 cm
Odległość między grządkami: 15 cm
Głębokość siewu: Nasiona wymagają światła. Nie przysypuj ich za bardzo ziemią.
Zbiory: VI-VIII
Wskazówka: Przerywać w przypadku zbyt gęstego wysiewu
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.